MENIU

Artiole din ziarul local

Primaria Comunei Dudestii Vechi
 1. NR 10 14Seceta din ultimele săptămâni i-a determinat pe agricultori să folosească la maxim apa din sistemul de alimentare pentru a-și uda grădinile, cauzând o lipsă acută de apă sau căderi mari de presiune.

  Problema este accentuată de faptul că mulți abonați plătesc paușal, așa că fiecare încearcă să profite la maxim de apa din sistem, în dauna celor care și-ar dori să aibă apă curată pentru nevoile curente.

   

  APĂ LA CAPACITATE MAXIMĂ În ultimele săptămâni pompele au funcționat la capacitate maximă, pompând 50 de metri cubi pe oră, permanent, dar această cantitate nu a fost suficientă pentru a asigura tot necesarul, pentru că foarte mulți au decis să ude grădinile în același timp. „Cu toate investițiile făcute, nu avem destulă capacitate ca să asigurăm atâta apă. Rog cetățenii să fie conștienți că trebuie să folosească mai puțină apă pentru udatul grădinilor”, spune primarul.

  E NEVOIE DE UN GENERATOR În plus, atunci când s-a luat curentul, pompele s-au oprit și cantitatea rămasă pe moment în turnul de apă s-a epuizat imediat. Pentru a preîntâmpina această situație, Primăria vrea să instaleze un generator pe motorină care să asigure curentul necesar atunci când sunt întreruperi de curent.

  CEA MAI IEFTINĂ APA, CEI MAI MULȚI DATORNICI Banii care ar trebui să fie plătiți pentru tot acest consum nu reflectă valoarea adevărată a serviciului oferit până când nu se va finaliza contorizarea tuturor gospodăriilor. Chiar dacă este unul din cele mai mici prețuri din tot județul, mulți consumatori nu plătesc și s-au acumulat restanțe mari. Banii colectați nu acoperă cheltuielile cu curentul și redevența pentru apă plătite de Primărie. Administrației locale nu-i rămâne decât să acționeze pe căile legale pentru recuperarea acestor datorii.

 2. NR 10 16 Se apropie de final lucrările de modernizare desfășurate la Primărie. Se fac ultimele retușuri la noua Registratură și Casierie, cu un ghișeu modern și s-a încheiat renovarea sălii de consiliu, dotată acum cu tot mobilierul necesar și cu un videoproiector modern. S-a schimbat ușa de la intrare, precum și ușile de la birouri, iar pe exterior se dau jos aparatele de aer condiționat și se pregătește văruirea fațadei.

   

  NR 10 17

  NR 10 09

 3. NR 10 12 

  Anul acesta s-au împlinit 15 ani de când s-au stabilit relații de colaborare și schimburi culturale dintre comuna noastră și comuna Ivanovo din Serbia, unde trăiește un număr mare de bulgari bănățeni. La invitația părții sârbești, o delegație din Dudeștii Vechi s-a deplasat la Ivanovo, în perioada 14-16 iulie 2017, pentru a lua parte la manifestările organizate acolo în colaborarea cu partea română.

  Astfel, în prima zi, vineri 14 iulie 2017, s-a derulat programul artistic comun al Ansamblului de dansuri „Palucenka” din Dudeștii Vechi si Grupurile folclorice ale Casei de Cultură din Ivanovo. În deschiderea evenimentului s-a derulat mai întâi partea oficială, discursurile oficialităților și un schimb de cadouri între primarul comunei Ivanovo Ioska Duduj și primarul comunei Dudeștii Vechi Bono Cucalan . În hotelul casei de cultură din localitate a fost amenajată o expoziție de pictură semnata de Elisabeta Tranculov, Bratan Deborah și Velciov Astrid.

  NR 10 10

  NR 10 11

  NR 10 13

  A doua zi, sâmbătă 15 iulie 2017, a fost dedicată competițiilor sportive. Campionatul de minifotbal a fost câștigat de către o echipă dintr-o comuna vecină, iar meciul amical dintre Pobeda Dudeștii Vechi și FK Strela din Ivanovo a fost câștigat de echipa noastră cu scorul de 5:0. La campionatul de tenis de masă locurile I și II au fost ocupate de gazde iar locul III a fost ocupat de către Velciov Claudiu din Dudeștii Vechi. Ziua de sâmbătă s-a încheiat cu o seară prietenească la casa de cultură din Ivanovo. Duminică, 16 iulie 2017, după participarea la Liturghie și masa de prânz, cele două comunități și-au luat rămas bun, iar reprezentanții comunei Dudeștii Vechi au lansat către omologii lor din Ivanovo invitația de a participa, anul viitor, la aniversarea a 280 de ani de la stabilirea bulgarilor în Banat, eveniment ce va fi organizat la Dudeștii Vechi. (a relatat Pali Velcov)

 4. Consiliul Local s-a întrunit în ședință extraordinară pentru a aproba achiziționarea clădirii farmaciei din centrul comunei, după ce Primarul Bono Cucalan a reușit să ajungă, în urma negocierilor, la un acord cu proprietarul de drept, care în prezent locuiește în Germania.

  Clădirea are o istorie complicată, fiind naționalizată și repusă în posesie, actualul dispensar din cadrul ei fiind proprietatea comunei, dar terenul nu, fapt ce a condus - și incă trenează - la potențiale procese și solicitări de drepturi bănești pentru folosirea de către noi a acestui teren. Mai mult, în curtea clădirii s-au construit/amplasat, fără acordul proprietarului, de către Primărie, 2 tancuri de apă de câte 100 mc fiecare. ”Vrem să închidem definitiv subiectul. Să intabulăm toată suprafața. Terenul este vital pentru noua stație de apă, pe care altfel nu avem unde să o amplasăm. Clădirea farmaciei, a intrat la pachet, întrucât proprietara nici nu a vrut să audă doar de vânzarea terenului. Am văzut în asta o oportunitate pentru noi, întrucât deschide calea spre o finanțare prin proiect, ori fonduri, ori buget local, pentru a face acolo o construcție modernă, demna de zona 0 a comunei, cu spații pentru închiriat pentru diverse activități comerciale, fapt ce ne va aduce bani frumoși la bugetul local.”, explică primarul Bono Cucalan. ”Mulțmesc Consiliului Local pentru promptitudine și pentru angajamentul alături de mine în rezolvarea problemelor apărute”, a mai transmis primarul.

 5. NR 10 05

  Proiectul pe măsura 3.2.2., despre care Monitorul de Dudeștii Vechi v-a relatat pe larg în numerele trecute, este în grafic și se desfășoară așa cum era prevăzut. Constructorul a putut începe asfaltările iar la cererea Primăriei a fost abordată cu prioritate porțiunea din spatele Căminului cultural, pentru ca zona să fie bine pregătită înainte de Zilele Comunei.

   

  După această operațiune, constructorul și-a concentrat eforturile pe schimbarea podețelor din intersecții și amenajarea tramei stradale pe restul străzilor prevăzute în proiect, pentru ca la urmă să asfalteze.

  În altă ordine de idei, la clădirea din zona Șoimoș s-au început organizările de șantier și în curând, constructorul desemnat va demara lucrarea.

  Pe această cale facem o mențiune importantă: întrucât Monitorul din luna iunie am anunțat că se va închide Căminul cultural pentru lucrările de renovare, la cererea cetățenilor Primăria a decis să îl țină deschis până la iarnă, limitând șantierul doar la anumite zone astfel încât să poată fi folosit de cei care și-au programat aici diferite evenimente

   

© 2016 Primăria Dudeștii Vechi. DPL