MENIU

 • La Cheglevici a demarat cea mai amplă lucrare de infrastructură desfășurată vreodată în acest sat. A început introducerea rețelei de canalizare, în cadrul proiectului integrat pe măsura 3.2.2., despre care Monitorul a relatat pe larg în ultimele luni. Firma constructoare a mutat aici echipele de muncitori, care au terminat mare parte din introducerea canalizării la Beba Veche, comuna parteneră în acest proiect.

  S-a lucrat intens la realizarea stației de tratare a apei uzate, amplasată la ieșirea din Cheglevici spre Beba Veche, pe islazul din partea dreaptă. S-a săpat groapa unde vor fi rezervorul și uzina de apă, s-a turnat planșeul și s-au comandat deja instalațiile de tratare a apelor uzate.

 • NR 12 10

  Și la Cheglevici s-a lucrat din plin la școală înainte de începerea cursurilor. S-a defrișat zona din împrejurimea școlii și s-a pregătit construcția unui gard împrejmuitor de beton. În curând se va schimba și poarta, pentru că în condițiile de acum oricine poate intra sau ieși din incinta școlii.

 • Nr 04 Colectare selectiva deseuri

  După o atentă studiere a procesului de colectare a gunoiului și având în vedere costurile în continuă creștere a acestei activități, administrația locală a hotărât să demareze un program local care constă în recuperarea cu ajutorul dumneavoastră a tuturor lucrurilor care pot fi reciclate.

 • Deschidem noua ediție a ziarului local, Monitorul de Dudeștii Vechi, cu un amplu interviu realizat cu primarul Bono Cucalan. Cu riscul de a părea excesiv de lung, interviul scoate la iveală probleme reale, pe alocuri foarte grave, cu care se confruntă administrația locală, dar și soluțiile de viitor care se întrevăd. Noul edil ne-a vorbit fără rezerve despre ce a găsit în Primărie la preluarea mandatului și cum vede dezvoltarea viitoare a comunei.

 • Primăria Dudeștii Vechi, în colaborare cu Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară, implementează un proiect de înregistrare a tuturor parcelelor existente pe raza unității administrativ-teritoriale Dudeștii Vechi și vine în sprijinul cetățenilor, oferindu-le absolut gratuit serviciul de înregistrare în cadastru și cartea funciară. Proiectul este necesar, cu atât mai mult cu cât, trei sferturi din parcelele de pe raza comunei au diferite probleme de intabulare și sute sunt complet neintabulate.

 • Consiliul Local Dudeștii Vechi a aprobat propunerea primarului Bono Cucalan și a Consiliului de Administrație a Școlii pentru acordarea de burse de merit elevilor din Dudeștii Vechi. Potrivit hotărârii luate de aleșii locali, se instituie o serie de recompense financiare destinate elevilor cu rezultate bune la învățământ, astfel:

  • 20 de burse pentru elevii de la Liceu, în valoare de 50 de lei pe lună;
  • 40 de burse pentru elevii de la clasele V-VIII, în valoare de 30 de lei pe lună;
  • Premiu pentru promovarea bacalaureatului – 200 lei/elev;
  • Premiu pentru promovarea bacalaureatului cu medie peste 8 – 600 lei/elev.

  Bursele de merit se vor acorda celor mai buni elevi, cu cele mai bune medii. Primele premii se vor acorda generației care tocmai a absolvit liceul, cu ocazia Balului Bobocilor, în data de 28 octombrie 2016.

  2016 liceul teoretic dudestii vechi

 • În perioada 2-6 septembrie 2016, Ansamblul de cântece și dansuri „Palucenka” din Dudeștii Vechi, a participat la Festivalul internațional de folclor și parada costumelor populare în orașul Mühldorf din Germania. Vizita a fost nu doar o ocazie pentru a ne reprezenta cu mândrie tradițiile și obiceiurile locale, ci și o oportunitate de a strânge relațiile de colaborare și prietenie cu administrația orașului bavarez. Astfel, din delegația noastră a făcut parte și primarul Bono Cucalan, pentru a da curs invitației domnului Augustinov Georg, de a se întâlni cu oficialități locale.

  2016 delegatie germania

 • NR 8 03

  Stă de atât de mult timp în ruină încât oamenii i-au spus „Șoimoș”, după ruinele cetății medievale care tronează pe un deal, deasupra Mănăstirii catolice de la Radna. La „Șoimoșul” din zona zero a comunei Dudeștii Vechi, trona în schimb o ruină a neputinței. Un peisaj dezolant care se va schimba radical în următorii ani, ca urmare a măsurilor ample luate de administrația locală.

 • NR 8 01

  Una din cele mai mari probleme pentru locuitorii din Dudeștii Vechi este legată de alimentarea cu apă de la rețeaua comunală. Opririle dese cauzate de avarii, cantitatea și calitatea apei, lasă de dorit și asta se întâmplă de ani de zile.

 • Pe parcursul ultimelor luni, Primăria a desfășurat lucrări de modernizare a școlii generale din Dudeștii Vechi, pentru creșterea confortului și îmbunătățirea condițiilor de învățământ.

  Nr 02 Din 2016 Modernizare Scoala 1

 • Nr 04 Taxe eliminate pentru fermieri

  Începând cu data de 1 februarie 2017, ca urmare a intrării în vigoare a Legii nr. 1/2017 privind eliminarea unor taxe și tarife, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative, la Registrul Comerțului nu se vor mai percepe următoarele:

 • S-A FĂCUT TRECEREA DE LA PLATA PE GOSPODĂRIE, LA PLATA PE PERSOANĂ

  Nr 04 Sitem nou taxe

  ANGAJAȚI AI PRIMĂRIEI VOR MERGE DIN CASĂ ÎN CASĂ PENTRU A AJUTA CETĂȚENII SĂ DECLARE BUNURILE

 • Nr 03 Articol trotuare 1

  Așa cum am anunțat în numărul precedent al Monitorului, în luna decembrie au început lucrările de amenajare a noilor trotuare, pe marginea drumului județean, de la intrarea în Dudești, dinspre Sânnicolau Mare și până la ieșirea din localitate, spre Cheglevici.

  Echipa de muncitori a avansat destul de repede, ținând totuși cont că temperaturile de afară au scăzut foarte mult, însă rezultatele încep să se vadă cu ochiul liber.

 • Măsuri pentru combaterea hoților: la Dudeștii Vechi va fi instalat un sistem de supraveghere video

  Primăria le-a pus gând rău infractorilor care cred că pot să facă ce vor la Dudeștii Vechi, producând pagube cetățenilor și, de mult prea multe ori, scăpând nepedepsiți. Iar soluția cea mai practică, aplicată cu succes în multe localități din zona noastră, cu rezultate foarte bune, este instalarea unui sistem de supraveghere video care să surprindă ceea ce se întâmplă în comună.

  Mai precis, este vorba de un proiect pentru instalarea unui astfel de sistem, aprobat de către Consiliul Local, prin care se vor pune camere de luat vederi în toate intersecțiile și la toate intrările din comună, pentru a fi monitorizate 24 de ore din 24. Astfel, se încearcă reducerea numărului mare de infracțiuni de pe raza comunei.

 • Primele semne de redresare a finanțelor comunei încep să se vadă, dar mai este mult de recuperat până când bugetul local va fi degrevat de datoriile acumulate în ultimii ani.

  Nr 03 Articol redresare finante

  CETĂȚENII AU ÎNCEPUT SĂ PLĂTEASCĂ REGULAT TAXA PE GUNOI

  O primă reușită a noii administrații este deblocarea situației taxei de gunoi. Măsurile luate și mai ales comunicarea cu cetățenii a dus la o creștere substanțială a plăților făcute de cetățeni a taxelor de gunoi și a restanțelor acumulate.

 • Nr 03 Articol Sfera Timisoarei 1

  Pentru al patrulea an la rând, Asociația non-profit „Sfera Timișoarei” aduce un strop de bucurie copiilor de la grădinițele din comuna noastră.

  Prin efortul depus și prin generozitatea echipei Sfera Timișoarei, fiecare copil de grădinița din Dudeștii Vechi și Cheglevici a primit câte un cadou de Crăciun.

  În numele Primăriei și Consiliului Local, adresăm mulțumiri Asociației „Sfera Timișoarei” pentru dedicarea și implicarea de care au dat dovadă!

 • Nr 05 Evaluare patrimoniu

  La fiecare 3 ani, administrațiile locale au obligația legală de a efectua reevaluarea patrimoniului comunei. Dacă până acum era considerată o simplă formalitate birocratică, primarul Bono Cucalan a luat lucrurile în serios și a comandat o inventarie și evaluare riguroasă a patrimoniului, cu ajutorul unui expert renumit.

 • Nr 05 Compost

  Pentru a stimula colectarea selectivă și gestionarea mai bună de către cetățeni a deșeurilor din gospodărie, Consiliul Județean Timiș a început repartizarea către primării a unor unități de compostare individuală (numite impropriu și „compostoare”).

 • Nr 05 Campanie curatenie primavara

  În luna martie, la Primăria Dudeștii Vechi principala prioritate o constituie campania de curățenie de primăvară, ce se desfășoară pe mai multe planuri.

 • Nr 05 Proiectele comunei pe 2017

  Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a dat startul depunerii de proiecte pe Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL 2), iar Primăria Dudeștii Vechi a fost printre primele din țară care a depus documentația necesară.

© 2016 Primăria Dudeștii Vechi. DPL