NOUTĂȚI

cat avertismente

Avertisment Incendii

Pompierii din Sânnicolau Mare au intervenit de trei ori în numai câteva zile, pe raza comunei Dudeștii Vechi, pentru stingerea unor incendii de vegetație provocate de proprietarii de terenuri care, sperând să facă economie

de la lucrările agricole, dau foc la lanurile acoperite cu resturi vegetale și poluează atmosfera sau pun în pericol siguranța publică, neținând cont de condițiile meteorologice, respectiv de prezența vântului.

Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență „Banat” a trimis adresă către comuna noastră în care atrag atenția că operațiunile de ardere controlată a miriștilor se pot efectua doar cu acordul prealabil al autorităților competente pentru protecția mediului în conformitate cu O.U.G. nr. 195/2005.

De asemenea, în zilele în care este prognozată intensificarea vântului, este absolut interzisă orice activitate de ardere a vegetației uscate.

Cetățenii trebuie să știe că arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deșeurilor și a altor materiale combustibile, fără obținerea permisului de lucru cu foc și fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăți, se sancționează contravențional, în conformitate cu HGR nr. 537 din 06.06.2007 cu amenzi cuprinse între 1.000 – 2.500 lei.

 

Incendii produse prin arderea vegetației uscate
Incendii arderi primăvara

© 2016 Primăria Dudeștii Vechi. DPL