NOUTĂȚI

APLICAȚIA MOBIL

apple app store

android app store

cat ziarul local

NR 19 01

Ziua de vineri, 18 mai 2018, a fost una istorică pentru comunitatea romano-catolică din comuna Dudeștii Vechi.

Răspunzând invitaţiei adresate de către Excelenţa Sa Martin Roos, episcop de Timişoara, de a participa la Solemnitatea Coborârii Duhului Sfânt – Sfintele Rusalii, Înalt Prea Sfinţia Sa Msgr. Miguel Maury Buendía Nunţiu Apostolic la Bucureşti, reprezentant al Sfântului Scaun în România şi în Republica Moldova, a efectuat o vizită pastorală în Dieceza de Timişoara în perioada 18-20 mai 2018


NR 18 2

Timp de trei zile, Dudeștii Vechi intră în atenția publicului românesc și străin din toată regiunea! „Embargo Fest” își deschide porțile în comuna noastră și promite să îi așeze numele pe harta muzicii din țară și străină- tate. Prin mesajul inedit, evenimentul a atras deja atenția întregii lumi culturale din Banat și de peste hotare și se anunță, încă de pe acum, un mare succes.


NR 18 3

Clădirea căminului cultural din Dudeștii Vechi are parte de o binevenită modernizare și extindere, pentru a oferi servicii culturale de calitate, la standardele din prezent. Proiectul care a demarat la finele anului trecut abia acum a început în forță, include schimbarea completă a acoperișului, renovarea fațadei exterioare și extinderea cu două noi corpuri, lipite de cel vechi


Depunerea cererilor pentru subvenţii la APIA se va face între 1 martie şi 15 mai. Anunţul a fost făcut de curând de ministrul Agriculturii, care a precizat că perioada nu va mai putea fi prelungită, după termenul limită. „Dacă de la 1 martie începe depunerea cererilor, pe 15 mai se închid obloanele şi acest proces se încheie. Dacă vreun fermier, din diferite motive, nu reuşeşte să ajungă să depună cererile pentru a fi introduse în procesul de înregistrare, el rămâne în afara proiectului, rămâne fără subvenţii. Este obligatoriu ca fiecare fermier care primeşte o înştiinţare de la APIA să se prezinte în intervalul orar stabilit, pentru a nu se crea aglomeraţii şi cozi”, a spus ministrul Agriulturii, Petre Daea.


Începând din data de 23 februarie 2018, Societatea Libro Events a preluat colectarea gunoiului de pe raza comunei și a început semnarea noilor contracte pentru ridicarea gunoiului menajer și selectiv. Până la finele lunii martie au fost încheiate aproape 1.000 de contracte, după cum ne-a informat viceprimarul Adrian Budur. Cei care nu au încheiat contractul o pot face în zilele de luni (09-13), marți (09-13) și miercuri (09-13), la sediul Primăriei Dudeștii Vechi.


© 2016 Primăria Dudeștii Vechi. DPL