NOUTĂȚI

cat ziarul local

Măsuri pentru combaterea hoților

Măsuri pentru combaterea hoților: la Dudeștii Vechi va fi instalat un sistem de supraveghere video

Primăria le-a pus gând rău infractorilor care cred că pot să facă ce vor la Dudeștii Vechi, producând pagube cetățenilor și, de mult prea multe ori, scăpând nepedepsiți. Iar soluția cea mai practică, aplicată cu succes în multe localități din zona noastră, cu rezultate foarte bune, este instalarea unui sistem de supraveghere video care să surprindă ceea ce se întâmplă în comună.

Mai precis, este vorba de un proiect pentru instalarea unui astfel de sistem, aprobat de către Consiliul Local, prin care se vor pune camere de luat vederi în toate intersecțiile și la toate intrările din comună, pentru a fi monitorizate 24 de ore din 24. Astfel, se încearcă reducerea numărului mare de infracțiuni de pe raza comunei.

Nr 03 Articol camere supraveghere

„De când s-a reorganizat Poliția, nu mai avem decât doi polițiști la sediul din Dudeștii Vechi, care țin de Sânnicolau Mare și au program până la ora 16.00. Ei nu fac față necesarului, iar cel mai adesea, infracțiunile se petrec seara sau în cursul nopții, când vigilența este mult mai scăzută”, explică primarul Bono Cucalan.

„Acolo unde s-au instalat astfel de sisteme de supraveghere, s-a constatat o scădere drastică a numărului de infracțiuni, o puternică descurajare a furturilor, pentru că există șanse foarte mari ca infractorii să fie prinși în baza înregistrărilor video”, mai spune acesta.

Proiectul va fi implementat începând cu primăvara anului viitor însă a primit deja o finanțare de 30.000 de euro, direcționată de Consiliul Local în acest scop din donația făcută de NIS Petrol comunității locale.


© 2016 Primăria Dudeștii Vechi. DPL