NOUTĂȚI

cat ziarul local

Finanțele comunei încep să se redreseze

Primele semne de redresare a finanțelor comunei încep să se vadă, dar mai este mult de recuperat până când bugetul local va fi degrevat de datoriile acumulate în ultimii ani.

Nr 03 Articol redresare finante

CETĂȚENII AU ÎNCEPUT SĂ PLĂTEASCĂ REGULAT TAXA PE GUNOI

O primă reușită a noii administrații este deblocarea situației taxei de gunoi. Măsurile luate și mai ales comunicarea cu cetățenii a dus la o creștere substanțială a plăților făcute de cetățeni a taxelor de gunoi și a restanțelor acumulate.

 

„Oamenii au înțeles că nu pot evita plata acestei taxe, așa cum au fost făcuți să creadă, iar singura soluție, bună pentru toată lumea, este să o plătească. Le mulțumim celor care au înțeles mesajul nostru și facem un apel și către restul cetățenilor să vină să-și plătească taxa de gunoi, pentru a nu ajunge în situația neplăcută în care să fim nevoiți să le trimitem titluri executorii”, a spus primarul Bono Cucalan.

 „AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ”

Pe măsură ce trece timpul, ies la iveală tot mai multe dovezi despre modul nesăbuit în care s-au cheltuit banii în trecut. Când au fost puse cap la cap documentele, s-a constatat că nu mai puțin de 4,2 milioane de lei (peste 1 milion de euro, la cursul istoric) au fost cheltuiți, din 2010 încoace, pe întreținerea drumurilor din comună. Mare parte din acești bani s-a dus pe pietruiri, ale căror efecte au fost foarte limitate, iar drumurile și astăzi sunt proaste. Cu acești bani, s-ar fi putut asfalta străzile din toată comuna.

 S-AU PLĂTIT DATORII DE UN MILION DE LEI

Zeci de facturi neachitate, pentru lucrări inutile sau foarte scumpe, au ajuns la scadență, iar administrația trebuie acum să strângă cureaua să le plătească. O parte din ele, în valoare de peste 1 milion de lei (10 miliarde lei vechi), a fost deja achitată, dar mai rămân și altele ce vor afecta bugetul și pe anul viitor.

Până atunci, Primăria a tăiat cheltuielile inutile, a redus la zero risipa de bani publici și împreună cu o mai bună disciplină în colectarea taxelor se pun bazele ca de la primăvară finanțele Primăriei să își reia cursul normal, iar banul public să înceapă să fie folosit pentru investițiile atât de necesare dezvoltării comunei.


© 2016 Primăria Dudeștii Vechi. DPL