NOUTĂȚI

cat ziarul local

Patrmoniul comunei a fost inventariat și reevaluat cu strictețe

Nr 05 Evaluare patrimoniu

La fiecare 3 ani, administrațiile locale au obligația legală de a efectua reevaluarea patrimoniului comunei. Dacă până acum era considerată o simplă formalitate birocratică, primarul Bono Cucalan a luat lucrurile în serios și a comandat o inventarie și evaluare riguroasă a patrimoniului, cu ajutorul unui expert renumit.

Lucrarea a început în luna ianuarie și a durat două luni, timp în care evaluatorul a verificat absolut toate imobilele din comună. Nu mică le-a fost surpriza să găsească proprietăți publice și private care zăceau abandonate, clădiri din perioada de dinainte de 1989, terenuri pentru care Primăria nu încasa nici taxe și nici chirie, dar au fost constatate și alte probleme. Toate bunurile comunei au fost inventariate, acum se știe cu precizie ce este în domeniul public cât și privat al primăriei, iar pentru terenurile comunei cu statut juridic neclar, a fost demarată procedura de intabulare și obținere a CF-urilor.

Potrivit evaluării, valoarea totală a patrimoniului public al comunei Dudeștii Vechi se ridică la 96.254.601 RON pentru domeniul public și 12.936.574 RON pentru domeniul privat al comunei.


© 2016 Primăria Dudeștii Vechi. DPL