NOUTĂȚI

cat ziarul local

Bugetul comunei Dudeștii Vechi pe anul 2017

Nr 06 Bugetul comunei

 Cu o întârziere de cel puțin două luni, comuna Dudeștii Vechi are, în sfârșit, un buget local pe anul 2017. De îndată ce Primăriei i-au fost comunicate sumele distribuite de la bugetul național, a fost întocmit documentul de bază, iar Consiliul Local s-a întrunit în ședință pentru a vota proiectul de buget înaintat de primarul Bono Cucalan și discutat cu cetățenii în dezbatere publică.

De remarcat că în acest an, bugetul a crescut cu circa 15% față de 2016, pe seama sumelor ușor mai ridicate primite de la bugetul de stat precum și a colectării mai bune a taxelor și impozitelor de la contribuabili. De asemenea, Consiliul Județean Timiș a alocat comunei noastre 478.000 lei pentru echilibrare și finanțarea drumurilor comunale. „Am întocmit un buget detaliat, foarte bine structurat, cu toate surse de venit și pentru fiecare categorie de cheltuieli.

Am redus cu 30-35% cheltuielile de funcționare, pentru că se risipeau prea muți bani pe bunuri și servicii inutile. Banii astfel economisiți i-am direcționat către investiții. Ne-am axat cât mai mult pe investiții, unde am alocat peste 3 milioane de lei, adică 35% din buget. Subliniez că bugetul de investiții a crescut cu 250% față de anul trecut, de la 1.274.000 lei la 3.260.000 lei” ”Aici am inclus și sumele necesare pentru plata datoriilor și restanțelor – circa 1 milion de lei.

Nr 06 Bugetul comunei 02

Vrem ca anul acesta să ajungem la zero datorii și de-acum înainte să nu mai cheltuim bani pe care nu-i avem. Nu vreau să se mai repete situația în care diverse firme să facă lucrări la Primărie, pe datorie, pe bani foarte mulți”, a spus primarul. În linii mari, acțiunea administrației se va îndrepta pe criteriul exigenței, disciplinei bugetare, pe echilibru și cheltuirea cu măsură.

Colectarea taxelor și impozitelor se va face mult mai riguros, pentru ca toți contribuabilii să plătească în mod echitabil. Sistemul de taxare va fi mult mai eficient și echilibrat, iar angajații primăriei vor sprijini contribuabilii în declararea proprietăților și completarea corectă a formularelor de impozit. Spre exemplu, taxa pe terenuri a fost ajustată la gradul de calitate al terenului.


© 2016 Primăria Dudeștii Vechi. DPL