NOUTĂȚI

cat ziarul local

Colectarea selectivă a deșeurilor s-a extins la 100 de gospodării

Nr 07 Monitorul img 02

Succesul de care s-a bucurat programul pilot de colectare selectivă i-a determinat pe edilii locali să extindă acțiunea de la 50 la 100 de gospodării. În primele două luni, oamenii s-au arătat încântați de acest program și au participat activ, au folosit sacii primiți de la Primărie pentru a separa plasticul, cartonul, sticla, de restul deșeurilor.

 

Echipa de muncitori de la firma Consiliului Local a colectat aceste deșeuri de la populație și le-a depozitat la fostul MAT. De asemenea, s-au colectat cantități mari de pet-uri și din containerele amplasate pe străzile comunei.

Acum, primarul spune că deșeurile colectate selectiv vor fi vândute și se negociază cu firme specializate care le cumpără și le reciclează. Ofertele primite până acum ajung până la 500 ron/tona de pet-uri sortate pe culori și golite de conținut.

Pe această cale, facem apel la cetățeni ca în momentul când depozitează pet-urile în saci pentru ridicare, sau în locurile special amenajate, să le golească de conținut și de aer (pentru a ocupa un volum mai mic) și să înfileteze apoi capacul pentru a se menține la un volum scăzut.

Spațiul dedicat depozitării și sortării va fi și el extins, pe măsură ce se vor aduna tot mai multe deșeuri. Scopul administrației este ca până la finele anului să se extindă colectarea selectivă la circa 50% din gospodăriile din Dudeștii Vechi.


© 2016 Primăria Dudeștii Vechi. DPL