NOUTĂȚI

cat ziarul local

Drumurile de sub grădini au fost nivelate și au reintrat în circulația publică

Nr 07 Monitorul img 09

 Abandonate, distruse, neîntreținute, așa-zisele drumuri „de sub grădini” din Dudeștii Vechi deveniseră, în ultimii ani, o adevărată aventură pentru locuitori, singurul mod de acces pe acestea fiind cu tractorul. Deși figurau în harta localității cu numele de drum, în realitate deveniseră doar urme de pământ presărate cu gropi.

 

„Am intervenit cu utilajele pe toate aceste drumuri de sub grădini, pentru că erau pur și simplu distruse. Mai întâi ne-am ocupat de intrările și ieșirile din comună, apoi am continuat de jur împrejurul satului. S-a trecut cu lama și s-a nivelat iar acum se poate circula, cât de cât, decent”, ne-a declarat Adrian Budur, viceprimarul comunei.

Aceste drumuri sunt foarte utile pentru utilajele agricole care pot merge pe ele fără să mai intre în sat și să strice drumurile de piatră

A DOUA NIVELARE ȘI PIETRUIREA

Însă aceste lucrări sunt doar începutul, pentru că a fost doar prima trecere cu lama. Inginerii firmei care s-a ocupat de lucrae spun că a doua lucrare trebuie făcută la o distanță de două-trei luni, pentru ca pământul să aibă timp să se așeze. De aceea, în această vară, utilajele vor reveni pentru o nouă nivelare a acestor drumuri.

Partea bună este că, odată cu dezvoltarea proiectului pe măsura 3.2.2., prin care se vor asfalta 6 km de drum, se va putea lua piatra de pe străzile respective pentru a fi refolosită la pietruirea drumurile de sub grădini, astfel încât ele să devină circulabile tot timpul.


© 2016 Primăria Dudeștii Vechi. DPL