NOUTĂȚI

cat ziarul local

S-a încheiat prima etapă a lucrărilor de construcție a trotuarelor. Începe etapa a II-a

Nr 07 Monitorul img 08

 S-a încheiat cu succes prima etapă de construcție și modernizare a trotuarelor din comuna noastră. Rezultatul este unul peste așteptări. S-a executat o lucrare de calitate, cu pavaje, într-un timp relativ scurt, având în vedere perioada rece și capricioasă de la început de an. Finanțarea a fost asigurată la finele anului trecut, de către Consiliul Județean Timiș, care a acordat Primăriei suma de 200.000 lei în acest scop.

 

ÎNCEPE ETAPA A DOUA

A doua etapă a execuției de trotuare va începe în curând și va însemna continuarea lucrărilor spre centrul comunei. De această dată, banii sunt asigurați de la bugetul local, iar suma alocată în acest scop de către Consiliul Local Dudeștii Vechi este de 500.000 lei. Va fi abordată zona de la intrarea în comună dinspre Sânnicolau Mare, atât pe stânga cât și pe dreapta.

Mai departe, se va continua spre centru, pe partea stângă, unde trotuarul lipsește. În fine, din centrul localității se va avansa către ieșirea spre Valcani, pe partea dreaptă, unde de asemenea lipsesc cu desăvârșire trotuarele, iar de la Primărie se va merge spre Șiștreg, pe partea stângă, unde de asemenea lipsesc.

Este foarte posibil ca suma disponibilă în acest an să nu fie suficientă așa că se va încerca o suplimentare în a doua parte a anului sau se va lăsa porțiunea rămasă pentru a treia etapă.

TROTUARELE DE PE STRĂ- ZILE NEPRINCIPALE

Nu au fost uitate nici străzile mai mici, unde este nevoie, de asemenea, de trotuare noi, dar unde nu se circulă la fel de mult ca pe străzile principale. Aici Primăria a decis să folosească o metodă mai simplă și mai ieftină, și anume să toarne alei din beton, cu o lățime de 1 metru, cu ajutorul firmelor din subordinea Consiliului Local.


© 2016 Primăria Dudeștii Vechi. DPL