NOUTĂȚI

cat ziarul local

Podul Nivlin a intrat în reparații și se va redeschide în luna iunie

Nr 07 Monitorul img 11

 Podul Nivlin care face legătura dintre Dudeștii Vechi și zona de est a comunei, unde se găsesc multe proprietăți agricole, a intrat în reparații capitale. Lucrarea era absolut necesară, pentru că în ultimii ani, podul a devenit nepracticabil pentru utilajele agricole.

 

Foarte mulți agricultori din Dudeștii Vechi lucrează pământul în acea zonă, iar podul scurtează drumul cu circa 5 km, distanță pe care în prezent sunt obligați să-i parcurgă, ocolind pe un podeț aflat mai departe, spre Sânnicolau Mare.

Podul are o vechime de peste 100 de ani, perioadă în care a rezistat foarte bine. Însă nu a reușit să facă față hoților care pur și simplu au furat cărămizi de pe marginile lui, provocând surparea parțială astfel încât, utilajele mari și grele nu au mai putut trece pe pod în siguranță.

Muncitorii Primăriei s-au apucat de treabă, au creat cofrajele și au început montarea fier-betonului. Acum se pregătește betonarea structurii cu circa 36 m3 de beton. După efectuarea acestei operațiuni, este necesară o lună de repaus pentru a se întări structura, astfel că, spre finele lunii iunie, Podul Nivlin ar putea fi deschis traficului pentru agricultori.

Costurile reparației sunt estimate la circa 30.000 lei, o sumă foarte mică față de costurile pe care agricultorii le susțin în lipsa podului. Banii sunt alocați de la bugetul local.


© 2016 Primăria Dudeștii Vechi. DPL