NOUTĂȚI

cat ziarul local

Tone de PET-uri adunate în Dudeștii Vechi iau drumul spre China

NR 8 05

Colectarea selectivă a început să dea roade la Dudeștii Vechi. Angajații frmelor din subordinea Consiliului Local au lucrat la foc continuu pentru a asigura selectarea și împachetarea PET-urilor strânse în comună, după ce Primăria a semnat un contract cu frme specializate în preluarea și reciclarea acestor deșeuri.

 La centrul de colectare amenajat în curtea fostului MAT s-au strâns, în câteva săptămâni, tone de PET-uri, până când, au început să vină primele camioane să le preia. Muncitorii au umplut sacii și i-au urcat în camioane iar în scurt timp curtea a început să se golească.

De pe străzile comunei s-au strâns cantități tot mai mari, pe măsură ce locuitorii au început să participe activ la acest program.

Deșeurile colectate sunt transportate la un centru din Sânnicolau Mare, unde sunt presate și tocate, iar materialul rezultat este trimis tocmai în China, pentru a f topit și refolosit.

În schimb, Primăria încasează un preț negociat pentru fecare tonă, bani care acoperă parțial serviciile de colectare și depozitare a deșeurilor de la populație.


© 2016 Primăria Dudeștii Vechi. DPL