NOUTĂȚI

cat ziarul local

Guvernul a alocat peste 5 milioane de euro pentru proiectele comunei Dudeștii Vechi

NR 10 Tabel

Guvernul a definitivat lista proiectelor ce vor primi finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2017 – 2020 (PNDL 2), comunei noastre fiindu-i alocate peste 5 milioane de euro, pentru trei proiecte. ”Noi am depus șase proiecte în încercarea de a obține cât mai multe fonduri. Ne-au fost aprobate doar jumătate dar având în vedere cum s-a făcut împărțirea și faptul că suntem printre comunele cu cele mai mari sume alocate, sunt foarte mulțumit”, a declarat primarul Bono Cucalan.

 Cu cele 23,4 milioane de lei alocați, comuna Dudești este a doua pe județ, doar Biledul primind mai mult, respectiv 26 milioane lei. Banii au fost alocați pentru trei proiecte: extinderea și modernizarea sistemului de alimentare cu apă (aproape 4 milioane de euro), construirea unei grădinițe noi, cu 6 grupe, program prelungit și bucătărie (678 mii euro) și construirea unui nou dispensar medical (803 mii euro). La sumele primite se va adăuga și contribuția de la bugetul local de 3,62%, adică 195 mii euro pentru toate cele trei proiecte.

Nu au primit finanțare proiectele de extindere a rețelei de canalizare (5 mil. euro), extinderea modernizării străzilor (4 mil. euro) și de reabilitare și extindere a liceului (678 mii euro). ”Următorul proiect care va veni va fi canalizarea, îl redepunem la următoarea sesiune, urmând în mod logic, asfaltarea care va fi ultima, după ce toate sapăturile se vor fi încheiat. Amintesc că mai avem depus deja un proiect de afaltare pe AFIR, pentru 7 km, proiect care are toate șansele să fie aprobat (am făcut punctajul, am avut vizita în teren și am transmis clarificările cerute), și să fie executat în cursul anului viitor, după ce se vor fi încheiat lucrările la actualul proiect 3.2.2.”, a conchis primarul.

 

 


© 2016 Primăria Dudeștii Vechi. DPL