NOUTĂȚI

cat ziarul local

15 ani de prietenie între comunele înfrățite Dudeștii Vechi și Ivanovo

NR 10 12 

Anul acesta s-au împlinit 15 ani de când s-au stabilit relații de colaborare și schimburi culturale dintre comuna noastră și comuna Ivanovo din Serbia, unde trăiește un număr mare de bulgari bănățeni. La invitația părții sârbești, o delegație din Dudeștii Vechi s-a deplasat la Ivanovo, în perioada 14-16 iulie 2017, pentru a lua parte la manifestările organizate acolo în colaborarea cu partea română.

Astfel, în prima zi, vineri 14 iulie 2017, s-a derulat programul artistic comun al Ansamblului de dansuri „Palucenka” din Dudeștii Vechi si Grupurile folclorice ale Casei de Cultură din Ivanovo. În deschiderea evenimentului s-a derulat mai întâi partea oficială, discursurile oficialităților și un schimb de cadouri între primarul comunei Ivanovo Ioska Duduj și primarul comunei Dudeștii Vechi Bono Cucalan . În hotelul casei de cultură din localitate a fost amenajată o expoziție de pictură semnata de Elisabeta Tranculov, Bratan Deborah și Velciov Astrid.

NR 10 10

NR 10 11

NR 10 13

A doua zi, sâmbătă 15 iulie 2017, a fost dedicată competițiilor sportive. Campionatul de minifotbal a fost câștigat de către o echipă dintr-o comuna vecină, iar meciul amical dintre Pobeda Dudeștii Vechi și FK Strela din Ivanovo a fost câștigat de echipa noastră cu scorul de 5:0. La campionatul de tenis de masă locurile I și II au fost ocupate de gazde iar locul III a fost ocupat de către Velciov Claudiu din Dudeștii Vechi. Ziua de sâmbătă s-a încheiat cu o seară prietenească la casa de cultură din Ivanovo. Duminică, 16 iulie 2017, după participarea la Liturghie și masa de prânz, cele două comunități și-au luat rămas bun, iar reprezentanții comunei Dudeștii Vechi au lansat către omologii lor din Ivanovo invitația de a participa, anul viitor, la aniversarea a 280 de ani de la stabilirea bulgarilor în Banat, eveniment ce va fi organizat la Dudeștii Vechi. (a relatat Pali Velcov)


© 2016 Primăria Dudeștii Vechi. DPL