NOUTĂȚI

cat ziarul local

Udatul grădinilor seacă robinetele dudeștenilor

NR 10 14Seceta din ultimele săptămâni i-a determinat pe agricultori să folosească la maxim apa din sistemul de alimentare pentru a-și uda grădinile, cauzând o lipsă acută de apă sau căderi mari de presiune.

Problema este accentuată de faptul că mulți abonați plătesc paușal, așa că fiecare încearcă să profite la maxim de apa din sistem, în dauna celor care și-ar dori să aibă apă curată pentru nevoile curente.

 

APĂ LA CAPACITATE MAXIMĂ În ultimele săptămâni pompele au funcționat la capacitate maximă, pompând 50 de metri cubi pe oră, permanent, dar această cantitate nu a fost suficientă pentru a asigura tot necesarul, pentru că foarte mulți au decis să ude grădinile în același timp. „Cu toate investițiile făcute, nu avem destulă capacitate ca să asigurăm atâta apă. Rog cetățenii să fie conștienți că trebuie să folosească mai puțină apă pentru udatul grădinilor”, spune primarul.

E NEVOIE DE UN GENERATOR În plus, atunci când s-a luat curentul, pompele s-au oprit și cantitatea rămasă pe moment în turnul de apă s-a epuizat imediat. Pentru a preîntâmpina această situație, Primăria vrea să instaleze un generator pe motorină care să asigure curentul necesar atunci când sunt întreruperi de curent.

CEA MAI IEFTINĂ APA, CEI MAI MULȚI DATORNICI Banii care ar trebui să fie plătiți pentru tot acest consum nu reflectă valoarea adevărată a serviciului oferit până când nu se va finaliza contorizarea tuturor gospodăriilor. Chiar dacă este unul din cele mai mici prețuri din tot județul, mulți consumatori nu plătesc și s-au acumulat restanțe mari. Banii colectați nu acoperă cheltuielile cu curentul și redevența pentru apă plătite de Primărie. Administrației locale nu-i rămâne decât să acționeze pe căile legale pentru recuperarea acestor datorii.


© 2016 Primăria Dudeștii Vechi. DPL