NOUTĂȚI

cat ziarul local

Au demarat lucrările pentru introducerea canalizării la Cheglevici

La Cheglevici a demarat cea mai amplă lucrare de infrastructură desfășurată vreodată în acest sat. A început introducerea rețelei de canalizare, în cadrul proiectului integrat pe măsura 3.2.2., despre care Monitorul a relatat pe larg în ultimele luni. Firma constructoare a mutat aici echipele de muncitori, care au terminat mare parte din introducerea canalizării la Beba Veche, comuna parteneră în acest proiect.

S-a lucrat intens la realizarea stației de tratare a apei uzate, amplasată la ieșirea din Cheglevici spre Beba Veche, pe islazul din partea dreaptă. S-a săpat groapa unde vor fi rezervorul și uzina de apă, s-a turnat planșeul și s-au comandat deja instalațiile de tratare a apelor uzate.

Două echipe lucrează în paralel pe străzi la introducerea coloanei principale de canalizare. Modul de lucru este de la punctul cel mai de jos al rețelei (la circa 5 metri adâncime, aflat pe drumul spre Beba Veche, pe stânga, la primul colț după biserica catolică), spre capetele satului. Se construiesc, de ase- menea, stațiile de pompare sub presiune. Se va lucra atât cât va permite vremea dar cu siguranță se va încheia șantierul la primăvară.

TROTUARE LA CHEGLEVICI După ce se vor încheia săpăturile și se vor închide șantierele din sat, va începe amenajarea primelor trotuare noi, începând mai întâi cu zona centrală și continuând, de la an la an, pe restul străzilor din sat


© 2016 Primăria Dudeștii Vechi. DPL