NOUTĂȚI

cat ziarul local

Proiectul de apă și canal trebuie implementat în 2018

Proiectul de modernizare a rețelei de apă și canalizare trebuie accelerat dar și reproiectat. Nu o spun oficialii locali, ci specialiștii care au consultat administrația pentru a implementa proiectul întocmit în mandatul precedent. Este vorba de proiectele semnate și demarate de fosta administrație, în 2011, ce includ rețea de apă cu lungimea de 4.5 km și canalizare sub presiune pe 9 km.

Specialiștii au constat că stația de apă, proiectată în 2007, nu are cum să funcționeze la parametri optimi și că trebuie redimensionată pentru echivalentul a 7000 de consumatori (Dudeștii Vechi + Valcani) și nu 1500, așa cum era trecută în proiect. Alți parametri nu sunt sustenabili și trebuie schimbați. Iar totul trebuie făcut pe repede înainte.

Dacă nu va fi implementat până la finele anului, finanțarea va fi pierdută și Primăria va trebui să returneze banii deja cheltuiți. „Suntem în curs de a clarifica toate aspectele ce țin de acest proiect. Nu vrem să facem lucrurile doar de dragul de a fi făcute, ci vrem să fie funcționale”, ne-a spus primarul Bono Cucalan.


© 2016 Primăria Dudeștii Vechi. DPL