NOUTĂȚI

cat ziarul local

Afterschool funcțional la Cheglevici

NR 17 02

Proiectul de înființare a unui afterschool la Cheglevici este funcțional, de el beneficiind copiii care frecventează școala din localitate. Acest lucru a fost făcut posibil de donațiile importante efectuate de societatea comercială SmartDrinks.ro și Smithfield România

Societatea Smithfield România a sprijinit Școala și Grădinița din Cheglevici cu un program de intervenție și dotare a unității de învățământ cu mobilier școlar nou, aparatură electronică, precum și diferite materiale didactice necesare desfășurării activităților instructiv-educative.

Proiectul intitulat ”Adoptă o școală” își propune să aducă o schimbare în educație prin implicarea comunității și transformarea modului în care se desfășoară întreaga activitate cu școlarii și preșcolarii. O schimbare de perspectivă, prin care elevii, alături de cadrele didactice, construiesc relații deschise, autentice și vin cu propuneri pentru a face procesul educativ mai eficient și mai plăcut.

Prin această inițiativă educațională se dorește nu numai a oferi o experiență de învățare interactivă, ci și demonstrarea că fiecare copil este o sursă de pricepere, de aptitudini și potențial, care trebuie descoperită și încurajată.

Elevii din școală, copiii din grădiniță, au acum un loc de care sunt mândri, unde pot merge cu plăcere pentru că au parte de experiențe speciale de educație și socializare. Școlarii își descoperă potențialul, se responsabilizează, dobândesc încredere în abilitățile lor și cu siguranță sunt mai bine pregătiți pentru a face față cerințelor ulterioare.

În cadrul întregului program de activități elevii capătă încredere în ei, învață ce înseamnă stima de sine, cum să comunice, cum să-și dezvolte anumite înclinații și pasiuni, ce înseamnă autenticitate și ascultare activă. În plus, elevii reușesc să se exprime liber, să vorbească despre ei, să-și recunoască valoarea și să-și învingă temerile.

Ne-am imaginat aceste lucruri nenumărați ani și vedem acum că este un vis împlinit, un vis împărtășit de elevi, părinți, învățătoare, educatoare. Imaginați-va o astfel de școală, în care, un număr mic de oameni și-au dat mâna pentru un scop unic : EDUCAȚIE.

Ungur Lucia

educatoare la Grădinița

cu program normal Cheglevici


© 2016 Primăria Dudeștii Vechi. DPL