NOUTĂȚI

cat ziarul local

De la ruina „Șoimoș” la un after-school modern, în doar câteva luni

NR 18 2

În urmă cu doar câteva luni, în centrul comunei domnea o ruină pe care locuitorii au numit-o, cu simț al umorului, „Șoimoș”. Aici era raiul boschetarilor și domnea mizeria și buruienile. Astăzi, trecând prin același loc, avem impresia că tot ce a fost în trecut a dispărut complet.

Atât de impresionante sunt schimbările încât, la prima vedere, poate părea că a fost construită o clădire cu totul nouă și nu vorbim de aceeași „ruină” transformată în ceva cu totul și cu totul modern.

Clădirea noului after-school a prins contur de-a binelea și se lucrează în ritm susținut pentru ca în această vară să aibă loc recepția finală și predarea clădirii, la cheie, către proprietar – Primăria Dudeștii Vechi.

I-am însoțit pe primarul Bono Cucalan și vicele Adrian Budur pe holurile clădirii pentru a surprinde ce s-a făcut până acum: s-au amenajat cele patru săli de curs, spațiile pentru profesori, grupurile sanitare, s-a montat centrala termică și s-au pus în funcțiune rețelele electrice. Pereții sunt tencuiți, geamurile și ușile montate, tavanul fals în curs de finalizare și multe altele. Va urma dotarea spațiilor cu toate cele necesare, astfel ca din toamnă, aici să poată să înceapă serviciul de after-school pentru elevii din Dudeștii Vechi, atât de mult dorit de familiile în care părinții fac naveta și au un program de lucru încărcat.

„Sperăm ca școala și Liceul să se miște la fel de repede și să facă demersurile necesare pentru înființarea serviciului. Noi le vom pune la dispoziție clădirea și în momentul în care va fi gata și îi vom susține atât cât putem. Mai departe, mingea va fi în terenul lor” a declarat primarul Bono Cucalan.


© 2016 Primăria Dudeștii Vechi. DPL