Spală-te des pe mâini

Spală-te des pe mâini cu apă și săpun timp de cel puțin 20 de secunde, mai ales după ce ai fost într-un loc public sau după ce îți sufli nasul, tușești sau strănuți. (pentru a te șterge pe mâini folosește, de preferat, prosoape de hârtie).

Dacă nu sunt disponibile apa și săpunul, utilizează un produs de dezinfectare a mâinilor. Acoperă cu lichidul toată suprafața mâinilor și freacă-ți mâinile până când se simt uscate.

Mai multe măsuri de igienă

Poartă mască

Masca de protecție te protejează atât pe tine, cât și pe cei din jurul tău, întrucât previne răspândirea virusului pe cale respiratorie. Masca de protecție trebuie să acopere complet nasul și gura persoanei care o poartă.

Cum port masca corect?

Evită aglomerările și păstrează distanța de cel puțin 2 metri

Evită zonele aglomerate, de tipul adunărilor publice, cozi, zone de trafic intens, zone de recreere. Menține distanța de cel puțin 2 metri față de alte persoane.

Recomandări privind conduita socială responsabilă în prevenirea răspândirii coronavirus

Curăță și dezinfectează frecvent suprafețele pe care le atingi

Curăță și dezinfectează frecvent suprafețele pe care le atingi

Folosește dezinfectați pe bază de alcool sau clor pentru a curăța suprafețele atinse, precum mese, clanțe, întrerupătoare de lumină, blaturi de bucătărie, mânere, birouri, telefoane, tastaturi, toalete, robinete și chiuvete. Dacă suprafețele sunt și murdare – folosește detergent sau săpun înainte de dezinfectare.

Cum să cureți și să dezinfectezi

Ai grijă de sănătatea emoțională

A face față stresului într-un mod sănătos, te va face pe tine, pe cei dragi ție și comunitatea din care faci parte mai puternici.

Cum să faci față stresului generat de COVID 19?

Adaptare și rezistență